Manon van Althuis

Hallo, ik ben Manon Noëlle van Althuis, geboren in 1972 (Friezin) en ik woon samen met mijn partner in het hart van Friesland. Het Friese landschap fascineert me, de weidsheid, het waterrijke merengebied, de wadden en flora en fauna. Ik kan hier eindeloos van genieten!

Creativiteit is tot voor een aantal jaren geleden in beperkte mate onderdeel geweest van mijn leven, echter vanaf 2014 heb ik mijn hart verloren aan de camera en de drive om te fotograferen ontwikkelt zich nog steeds. Sinds ik fotografeer kijk ik op een andere manier de wereld in. Een open blik en altijd gefocust met oog voor detail. Fotograferen is voor mij een manier om te laten zien wat mij bezighoudt, waar ik van geniet en daarbij biedt het mij ontspanning naast mijn drukke reguliere baan. Samen met mijn partner Wim Scholte, tevens fotograaf, trek ik er vaak op uit. Genieten van de rust die de natuur te bieden heeft of juist op zoek naar de gezellige drukte van een stad. Het is allemaal binnen handbereik. De onderwerpen zijn eindeloos en geen plek is elke dag hetzelfde. Kijk naar de mensen die er zijn of juist niet, de fraaie Hollandse luchten en het licht wat op de aarde schijnt. De uitdaging om een perfecte foto te maken, is constant aanwezig, ook op een troosteloze, regenachtige dag......... Lees hier verder op mijn website.

Beroepsorganisatie, Dutch Photographers